Na een heerlijke nacht om half acht wakker gewone riedel inpakken en wegwezen. Geen wind en grijs net als gisteren. Temperatuur is goed. Het is zaterdag dus het verkeer valt ook erg mee. Na een half uur ben ik Noyon uit en loop langs de Oise. Heerlijk. Ik kan merken dat mijn conditie steeds beter wordt. Nauwelijks pijntjes bovendien is het hier veel vlakker dan een paar dagen geleden. Tegen tien uur breekt de zon door en wordt het warm. Geen schaduw te bekennen. Af en toe rust en het hoofd nat maken en dan weer verder. Onderweg kom ik een groep hollanders tegen, die komen helemaal hierheen om te vissen. Het is goed om weer eens je eigen taal te spreken een stuk minder vermoeiend. Rond 1 uur een café ik ben wel toe aan een biertje. St. Jacob zorgt weer goed voor mij. Dan het bos in perfect lekker in de schaduw. De km glijden als vanzelf voorbij. Om half vier ben ik aan de rand van Compiègne industrieterrein over en dan in de stad. Een enorm park door en dan naar de kerk stempel halen. VVV voor een kamer en dan bier. Het feest van Jeanne d’Arc, de hele stad staat op zijn kop. Middeleeuwse markt met oude muziek van een groep Belgen. Ik koop een CD. Het gaat wel ff duren voor ik die kan luisteren. Dan naar het hotel en eten. Morgen naar Senlis. Tot morgen.