Ik word om 7 uur wakker na een hopeloze nacht. Ik weet niet wat de buren aan het doen waren, maar ze zijn gisteren wel 4 keer onder de douche geweest met al het lawaai wat er bij hoort. Tegen 2 uur val ik eindelijk in slaap. Opstaan aankleden ontbijten rugzak inpakken en wegwezen. Om kwart voor negen loop ik door St. Quentin. Na een uur ben ik de stad uit en loop ik langs de Somme. Het is stralend blauw en er is bijna geen wind. Onderweg wat vissers, maar de communicatie beperkt zich tot bonjour. Mooi en saai. Vandaag hoef ik niet ver. Na 18km ben ik in Tugny et pont. Hier is een refuge, hij wordt gerund door een echtpaar. Hij is kunstenaar en dat is te zien, een soort sprookjeswereld ontvouwt zich. Er is bier een slaapplaats en een stempel. Het gesprek gaat moeizaam, maar het lukt wel. Morgen verder richting Noyon.