We nemen in Doornik afscheid van de fietsers en gaan weer op pad. Het is koud weer, er staat een frisse wind. We gaan weer terug naar de Schelde en het duurt ongeveer een half uur voordat we Doornik uit zijn en daarna zijn we weer alleen langs de Schelde. We komen ook de hele dag praktisch niemand tegen.

Bij Hollain nemen we pauze. We gaan even van de Schelde af en gaan naar een café om wat te drinken. Daarna gaan we weer terug naar de Schelde. Loes zit niet goed in dr vel: ze heeft het afwisselend koud en dan weer warm en ze is misselijk en voelt zich ziek. Wew komen aan in Frankrijk. Het weer is inmiddels een klein beetje opgeknapt, maar het is nog steeds fris. We lopen nu niet meer langs de Schelde in dit stuk, maar gewoon door de dorpen heen.

Bij Mortagne-du-nord is een hotel. We hebben ongeveer 20km gelopen, maar Loes vind de 61 euro te duur en besluit dat we doorlopen. We lopen nu weer wel langs de Schelde in een natuurpark dat zich langs de Schelde uitstrekt, maar we zien helemaal niemand. Er komt één keer iemand op een brommer ons tegemoet, een paar jongelui, maar dat is dan ook alles.

In Hergnies gaan we van de weg af, van de Schelde af en de brug over en kijken of we een Bed and Breakfast kunnen krijgen. Inmiddels hebben we dan 27km gelopen, maar in Hergnies is niks. We vragen het aan mensen, maar dat valt ook niet mee. Wat ik eruit opmaak is dat er in het dorp verderop, Vieux-conde, wel iets zou zijn, maar ik krijg zo’n lading Frans over me heen waar ik geen touw aan vast kan knopen dat we het niet doen. We lopen toch maar door naar Vieux-conde en onderweg kijken we uit naar iets anders, maar er is niets te vinden. In Vieux-conde is uiteindelijk ook niks. We vragen daar aan iemand die Engels spreekt die ons kan helpen, in die zin dat hij weet waar een hotel en Bed and Breakfast is, maar dat is wel weer terug naar België. Hij brengt ons daar met de auto naartoe en we komen in Bon-Secours in hotel.

We hebben in het totaal 32km gelopen en dat is eigenlijk weer teveel voor Loes. Ze laat de moed helemaal zakken en is eigenlijk al een paar dagen toch niet helemaal in orde. We hebben daar een beetje een pittige discussie over.